Каталог
Промоции
Очаквайте
Нови книги
Препоръчваме Ви
Доставки
Контакти
Връзки към нас
За Реклама
За нас

Художествена литература
Научна литература
Икономическа литература
Чуждоезична литература
Медицина
Правна литература
Компютърна литература
Техническа литература
Учебна литература
Речници и разговорници
Публицистика
Политика
Любов и секс
Изкуство
Религия
За децата
Спорт и туризъм
За дома
Фотоалбуми
Загадки и мистерии
Online тестове 

 

 

 

 

 

 

 


Начална страница>Изкуство>Театър

Още театър, още свят

Още театър, още свят
Автор: Калина Стефанова
Издателство: Унискорп
Дата на издаване: 2013
Обем: 272 стр.
Формат: 13х20 см.
Корица: мека
Корична цена: 12.00 лв.
Отстъпка: 10 %
Спестявате: 1.20 лв.
Крайна цена: 10.80 лв.

 

Пътешествие из света на театъра и театъра на света. От Япония до Канада. От Швеция до ЮАР. През Китай, Южна Корея и, разбира се, театрална Европа. От 2003 до 2012 г. Или: още 10 години. След 10-те, описани в "На театър по света” (1993-2002).

Опит да бъдат уловени и пресъздадени онези мигове от Голямото Изкуство, които уж безвъзвратно отлитат – нали театърът се случва само тук и сега – ала, всъщност, остават толкова трайна диря в душите ни, че ни правят веднъж завинаги други. Или може би просто ни връщат към нас. Като ни припомнят какви сме дълбоко в себе си.

В този смисъл “Още театър, още свят” е също и опит за предоставяне на възможно най-убедителен “доказателствен материал” в защита на една естетическа и житейска позиция, свързана с красотата, хармонията и Доброто, която продължава да бъде водеща в сферата на изкуството от край време и по цял свят.

Проф. д-р Калина Стефанова е автор (съставител и съавтор) на 12 книги за театър, четири от които (на английски език и с премиери в Ню Йорк, Лондон и Вроцлав) са включени в задължителната и препоръчителна литература в университети в САЩ, Великобритания, Канада, Хърватска и др. и се намират в библиотеки по цял свят. Има публикации на 23 езика в 25 страни, преподавател е в НАТФИЗ “Кр. Сарафов” и е изнасяла лекции и водила семинари в 12 страни, сред които Китай, Сингапур, Южна Корея, Чили, Канада. Била е гостуващ учен в Япония, Малта, ЮАР и САЩ (Нюйоркския университет, със стипендия Фулбрайт), както и стипендиант на Британския съвет в Лондон. В продължение на два мандата (2001-2006) е вицепрезидент на Международната асоциация на театралните критици и неин Директор Симпозиуми (2006-2010). Автор е и на две нетеатрални книги, първата от които, “Джуджетата на Ани” (приказка за възрастни), донесла й сравнения с духа на Екзюпери, е издадена в България, Южна Корея, Македония, Португалия, Испания, Бразилия, Япония, Виетнам и Китай. Втората книга е ”ПОСЛЕДНИЯТ ИЗХОД – историята на един разговор” е пропита с тревога за състоянието на душите ни като причина за състоянието на света днес.

 

 

Препоръчайте "Още театър, още свят" на приятел
Вашето име:  
Вашият E-mail:  
Име на получателя:  
E-mail на получателя:  
Допълнителен коментар:  
 

В количката
0  
книги за 0 лв.Мнения и препоръки
Препоръчваме Ви
Връзки към нас
Online тестове
Най-новите
Промоции
Доставка
Очаквайте
За реклама
Най-продаваните
10 произволни книги

   Всички оферти са валидни до изчерпване на количествата. Възможни са печатни грешки, корекции на цените, както и промяна на дизайна на продуктите.  
  Copyright © 2004 Book-bg.com. All rights reserved.  

[ Свържете се с нас ]